Programma's

Ondersteuning op maat

Een ondertoezichtstelling duurt bij voorkeur zo kort als mogelijk, jeugdigen en hun ouders krijgen tijdig passende hulp en jeugdigen blijven zoveel mogelijk thuis wonen. De hulpverlening in het gedwongen kader wordt uitgevoerd in samenhang met het netwerk van het gezin en met andere (al ingezette) hulpverlening die betrokken is bij het gezin.

Wat hebben we bereikt in 2023?

  • Samen Veilig Midden Nederland (SVMN) biedt met Lokalis, KOOS/Spoor030 en Yeph in de meeste situaties passende en tijdige hulp aan jeugdigen die een jeugdbeschermings- of jeugdreclasseringsmaatregel hebben. We werkten met een doorbraaklijst waar jeugdigen op staan die langer dan 3 maanden op hulp wachten. Het aantal jeugdigen in Utrecht dat op deze lijst komt is beperkt en varieert maandelijks van 0 tot 5.
  • In Overvecht en Leidsche Rijn benutten buurtteams en Expertiseteams Veiligheid Utrecht (EVU) elkaars expertise, waardoor ze vaker hulp en ondersteuning in een vrijwillig kader konden bieden, en daarmee ondertoezichtstellingen van jeugdigen of escalatie van crises zijn voorkomen en ondertoezichtstellingen eerder konden worden beëindigd.
Deze pagina is gebouwd op 06/18/2024 10:32:04 met de export van 06/18/2024 10:16:53